Община Сливен

Днес в Районен съд – Сливен ще се гледа делото за скандалния ремонт на зала „Сливен“

.........................................................
06.03.2018 / 09:33

Днес в Районен съд – Сливен ще бъде даден ход на делото за скандалния ремонт на зала „Сливен“.

Преди време „Седмица” публикува информация за започнало разследване на документно престъпление във връзка с ремонта на зала „Сливен”, осъществяван от ДЗЗД „Моби” (фирмите „Монолит” и „Билдинг”). Какво бяха установили разследващите, включая и АФДИ, доказано и от вещи лица:

 

При сключването на договора общината изплаща цялата сума на ДЗЗД „Моби”, вместо 30 на сто. А до този момент не били извършени никакви строително-монтажни работи. Свалени били единствено старите ламперии, но е написан акт за извършени такива, под който са подписите на Тодор Дечев и колегата му от другата фирма, както и от назначен от Кольо Милев надзор. Разследването установява разлика от около 500 хиляди лева между реално извършеното и описаното в протоколите! Тоест, става дума за мащабно документно престъпление! – считат разследващи, попадащо под санкцията на чл. 311 от НК. За което отговорност носят не само двете дружества, но и кмета, разпоредител с парите, отпуснати от държавата за този ремонт.

Казусът стигна до Върховна касационна прокуратура. По разпореждане на окръжния прокурор Пламен Стефанов е образувано досъдебно производство за извършено длъжностно престъпление по чл. 282 от НК, което може да отведе до подсъдимата скамейка провинилите се лица, включая бившия кмет Кольо Милев.

 

„Седмица“

 

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев