Община Сливен

Поздрав на кмета на община Нова Загора Николай Грозев по повод 3 март - Национален празник на Република България

------------------------------------
03.03.2018 / 13:41

Уважаеми съграждани, за мен е чест и привилегия да Ви поздравя с трети март - най-светлата, свещена и съкровена дата за всички нас, най-тачения български празник, събрал в себе си любовта и националната гордост, храбростта и усилията, себеотрицанието и саможертвата на хиляди герои в името на Родината.

Трети март ознаменува възкресението на един народ, който пет века беше подложен на унижения и нечувана жестокост без политическа и духовна свобода, но не се смири, а потърси пътя към заветната свобода.

Път - тежък и стръмен, осеян с кървави дири, но разтърсващ и славен. Вече 140 години ние помним, че независимостта ни е писана с „кървави букви” от българските опълченци и руски войници, славните бойци и революционери, които чрез своята преданост и себеотрицание отдадоха живота си за нас и нашите деца. В ден като днешния повече от всякога сме горди, че сме потомци на славен и борбен народ, носещи в сърцето си духа на патриотизма! Нека посрещнем Националния празник на България достойно и със самочувствие, да предадем на децата си завета да тачат, съхраняват и обичат Родината си, да градят с разум и сърце, отговорно и вдъхновено своя нов, по-добър и красив свят, за да бъде в сигурни ръце бъдещето на страната ни. Да сведем глави пред хилядите герои, загинали за свободата на отечеството с мисълта за техните идеи, завети и мечти и да развеем гордо националния трибагреник, вплел в себе си въжделенията ни за мирна, плодородна и свободна България.

Честит празник!

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев