Община Сливен

Пенсиите на някой репресирани люде се увеличават от месец март

------------------------------------
02.03.2018 / 15:40

От март тази година някои от пенсионерите в България ще получават специална добавка към пенсията си. Става въпрос за хора, попадащи в обхвата на чл. 9 от Закона за политическа и гражданска реабилитация на репресирани лица.

Промяната в размера на добавката се извършва, считано от началото на тази година, и е следствие от изискването тя да се изчислява като процент от средната пенсия за осигурителен стаж и възраст, определена от НОИ за предходната година. Средната пенсия за 2017 година е 376,06 лева при 361,96 лева през 2016 година, което именно налага преизчисляване на размера на добавката. Това ще се отрази на пенсиите на над 8 800 лица, получаващи добавки като репресирани у нас.

Заедно с новия размер на добавката ще бъдат изплатени и сумите за доплащането на разликата в размера ѝ за месеците януари и февруари 2018 година.

Изплащането на пенсиите през този месец ще се извърши в нормативно установените срокове – от 7 до 20 март. Изплащането чрез пощенските станции ще се извършва съобразно изготвен график, предварително обявен във всяка от тях. Преводите по сметките на пенсионерите, които получават пенсиите си по банков път, ще бъдат извършени на 7 март 2018 година. "Канал 6"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев