Община Сливен

Екипи на РСПБЗН помогнаха на мъж в инвалидна количка на пътното платно... Спасиха момче и момиче влезли в забранен пътен участък

.........................................................
02.03.2018 / 11:28

Екипи на Регионална дирекция „Пътна безопасност и защита на населението“-Сливен са се отзовали на 9 сигнала. Три сигнала са били за окозване на помощ. През изминалото денонощие екипи на РСПБЗН-Сливен са помогнали на пациент на хемодиализа и на мъж в безпомощно състояние в инвалидна количка на пътното платно. Спасени са момиче и момче на 20-години от град София, влезли в забранен пътен участък – град Сливен- връх Българка. Двама са закъсали в преспите по пътя с лек автомобил „Субару“. Пътят е затворен за движение за целия зимен сезон и е ясно обозначен с пътни знаци. Двамата са подали сигнал за бедствие в 00,27 часа. До тях са достигнали два високопроходими автомобила и 7 служители на РСПБЗН-Сливен. Около 03,00 часа са извадени от преспите и са съпроводени до град Сливен, където ги е очаквал екип на „Пътна полиция“. На водачът е съставен акт за влизане в забранен пътен участък, свидетелството за управление му е отнето, регистрацията на автомобила е прекратена, а регистрационните номерата свалени.

Екипи на РДПБЗН са се отзовали още на три сигнала за пожари, без преки материални щети и три сигнала за техническа помощ.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев