Община Сливен

Гинка Върбакова разбуни парламента със скандален въпрос за Корнелия Нинова и "Техноимпекс"

------------------------------------
01.03.2018 / 17:05

Купувачката на ЧЕЗ Гинка Върбакова зададе скандален въпрос по време на разговорите си с комисиите в Народното събрание. Тя предизвика смут в залата. "От лидера на една политическа партия бе зададен въпросът как Гинка на 43 години от Пазарджик може да си купи ЧЕЗ. Мога ли да си върна въпроса - а как може млада дама от село Крушовица на 28 г. да си купи Техноимпекс.

Не можем да си позволим да водим дискусия на подобно ниво", заяви Върбакова. Вземете се в ръце, иначе ще стане страхотен скандал, скочи след тези думи Румен Гечев в упрек към Делян Добрев.

Моля Ви да не влизате в разправии с народни представители, направи й забележка за обидата към Нинова председателят на енергийната комисия.

"За последните 10 години Инерком се утвърди като уважавано дружество, коректен данъкоплатец. Ние сме едни от основните производители на енергия от слънчева енергия. За последните 5 години оборотът на дружествата ни се е увеличил снад 300%. Активите на компаниите ни са на стойност над 100 млн. лева. Ползваме модерни и конкурентни технологии", добави тя.

През последните бяхме свидетели на безпрецедентна кампания срещу коректната компания "Инерком", посочи Върбакова. Свидетели сме на политически и икономически шантаж, който цели да осуети сделката.

Ясното политизиране на сделката достигна до степен на сатанизиране, констатира Върбакова. По думите й различни институции и партии видели единствено възможност за повишаване на политически рейтинги и раздухване на страхове.

Няма да допуснем да ни превръщат в марионетка, да пускат слухове, че сме подставени лица. Който твърди подобни неща, ще трябва да ги доказва в съда, предупреди тя.

В отговор на заплахите депутати от БСП се разшумяха с възмущение, че това е българският парламент. Бизнесдамата взриви мира по време на изслушван за втори път, като се опита тя да даде думата на изпълнителната директорка на фирмата си. В този момент соцдепутатът Славчо Велков протестира, че тя няма право да дава думата. Ако искате да ставате депутат, кандидатирайте се следващия път, скастри той гостенката. Делян Добрев се намеси и потвърди, че думата дава само той като водещ заседанието.

 

l

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев