Община Сливен

Обрат след срещата на Борисов с Върбакова: Държавата ще участва в сделката за ЧЕЗ!

------------------------------------
01.03.2018 / 09:45

Държавата ще участва в сделката за ЧЕЗ. Това заяви собственичката на фирма "Инерком" Гинка Върбакова след срещата й с премиера Бойко Борисов тази сутрин. На срещата са участвали вицепремиерът Томислав Дончев и министърът на финансите Владислав Горанов.

Върбакова заминава за Чехия, за срещата с ръководството на енергейната компания ЧЕЗ.

"Тази сутрин имах среща с премиера Бойко Борисов, на която се запознах аз с него и той с мен", заяви Върбакова и добави: "Премиерът желае да има пълен контрол върху сделката за ЧЕЗ".

"Заминавам веднага за Чехия, за да разговарям с купувача относно тази възможност", обясни бизнесдамата. По думите й премиерът поискал това, за да може да осигури сигурността на българските граждани.

"Финансирането ще стане с международни банки, които ще подкрепят сделката заедно с наше участие", коментира Врбакова и допълни: "Склонна съм да прехвърля договора, който имам, стига продавачът да има желание за това."

"Ние заявихме воля, че искаме да участваме в сделката. Държавата има възможността да влезе в подобна сделка, но тази сделка е подготвяна повече от година и половина от частни субекти, така че волята зависи от тях. Виждаме добрата воля на българското дружество да допусне под една или друга форма държавата в сделката. Най-малко искаме контролен дял", коментира финансовият министър Владислав Горанов. "Фактор"

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев