Община Сливен

Кметът Стефан Радев: Община Сливен не дължи средства по проекта за първия воден цикъл на града

------------------------------------
23.02.2018 / 16:02

Община Сливен ще продължи да отстоява позицията си , че не дължи средства по проекта за първия воден цикъл на града, е съобщил пред Радио „Фокус“ кметът Стефан Радев. И в момента продължават юридическите процедури за запора на банковите сметки на общината, наложени след иск от МОСВ. „Очакваме НАП да формулира исковата си молба, да изложат претенциите си и да се защитим отново в съда”, заяви Радев.

Запор на банковите сметки и служебните автомобили бе направен на 7 ноември чрез Частен съдебен изпълнител, а Общината обжалва исканите от Министерството на околната среда и водите 4,5 млн лв.

 

Претенциите на министерството са от период, когато действаха предпресъединителните фондове по програма ИСПА 2008-2010 година, време когато договорните отношения не са с административен характер, както са сега договорите по европейските програми. Община Сливен защитава тезата, че не дължи 4,5 млн лв на МОСВ.

Община Сливен спря заради некачествено изпълнение дейностите по водния цикъл. Заради това парите по програма „ИСПА“ бяха спрени , а проектът – замразен. Сега общината дължи около 1 милион лева на фирмата изпълнител – „Бул Гейт“, а Министерството на околната среда и водите също претендира за възстановяване на вложените средства.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев