Община Сливен

Котленецът Цветелин Кайпаков е сред първите любители-фотографи в онлайн-номинациите на фотоконкурса „Изворите в България“

------------------------------------
23.02.2018 / 14:15

Снимката „Изворите в Котел“ на любителя – фотограф Цветелин Кайпаков от Котел събра 862 гласа в онлайн надпреварата на фотоконкурса „Изворите в България“. Той се организира от Българска асоциация по водите и сдружение „Аз обичам водата“, в рамките на събитието „СЕДМИЦА НА ВОДАТА“, 2018. Кайпаков живее и работи в Котел. От 2 години се занимава непрофесионално с фотография, която за него е по-скоро хоби. Снимката на автора изобразява един от символите на Котел – Паметникът на трите моми в парк „Изворите" в Котел през зимата.

Номинираните творби от онлайн-гласуването и вота на журито, получават право да се включат във фотоизложба „Изворите на България“, както и да се състезават за наградния фонд на фотоконкурса, ако отговарят на техническите изисквания и след деклариране на авторството на фотографиите-участници.

Всички 50 окончателни номинации ще станат част от голяма изложба, която се организира в София по случай Световния ден на водата – 22 март. Тематичната изложба цели да постави начало на серия от събития, които ще повдигнат теми, свързани с актуалното състояние на водните ресурси на България и с възможностите за модерно социално отговорно оползотворяване.

Ето и пълният списък на номинираните участници в конкурса: „Изворите – Котел“ - ЦВЕТЕЛИН КАЙПАКОВ, Златният водопад, с. Иванча - НЕЛИ МАНЧЕВА, Водопад Коруча, Сливен - ПЕТЪР ГОЧЕВ, Пролетно вълшебство- ГРЕТА ДОБРЕВА, Кадемлийското пръскало - ИНКО БУРГЕЛОВ, Свежест - БОЯН ДРАГОМИРОВ, Камешнишки водопад - ИЛИЯ ЛЕВКОВ, Водопад „Мангъро“ - НЕЛИ МИЛУШЕВА, Гейзерът в Сапарева баня - НИКОЛА КОЛЕВ, Крушунски водопади - САШКА АЛЕКСАНДРОВА.

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев