Община Сливен

Новозагорските полицаи с превантивни действия и контрол по опазването на железопътната линия в града

.........................................................
21.02.2018 / 11:42

Служители на РУ-Нова Загора извършват превантивни действия и контрол в района на железопътната линия, преминаваща в непосредствена близост до новозагорския квартал „Шести“.

Железопътното трасе е изключително натоварено. По него преминават пътнически, товарни и международни влакове, движещи се от Пловдив и Свиленград. Полицията в Нова Загора е предприела мерки по предотвратяване на вероятни посегателства върху съоръженията, както и недопускане на инциденти.

Контролът се извършва от служители на участък „Кв.Шести“. Следи се за престъпни посегателства, поставяне на предмети върху жп линията, неправилно пресичане и други, което може да доведе до сериозни инциденти.

На 20 февруари полицейските служители са установили нарушения от страна на жители на квартал „Шести“, за което са съставени актове и протоколи за предупреждение.

Санкционирани са трима водачи на превозни средства с животинска тяга, които преминават неправилно през линията. Установени са деца, оставени без надзор, които играят в опасна близост до преминаващите влакове.

Родителите са издирени, съставени са им протоколи за предупреждение. Не са установени престъпни посегателства върху жп съоръженията. Контролът и ежедневните обходи продължават.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев