Община Сливен

Мая Манолова по-харесвана от президента Радев. Борисов - най- одобряван...

.........................................................
21.02.2018 / 09:19

Борисов е с най-голямо одобрение от управляващите – 45% от българите го харесват. Това показват данни от актуално изследване на електоралните нагласи на „Тренд“, представено от социолога Димитър Ганев в студиото на Нова ТВ.

Мая Манолова изпреварва президента в подкрепата си през последния месец. Ако тази тенденции продължи – тя ще стане най-одобряваният политик в България.

Положителна оценка в изследването са получили министрите Каракачанов, Дончев, Павлова, Кралев, Захариева, които оформята петицата, ползваща се с доверие и подкрепа.

Министри, които не са най-активните в публичния дебат, съответно не получават и голяма подкрепа, а повече от анкетираните имат по-скоро резервирано отношение към тях заради малката популярност на тези министри в обществото, а не заради личностните и професионални качества, коментира Ганев.

След месец въпреки споровете за джендър дебата, третият пол и Истанбулската конвенция, подкрепата им за ГЕРБ и БСП, двете основни политически сили, не е променена, като ГЕРБ остава първа политическа сила.

Съд и прокуратура остават с една и съща степен на доверие, те са на дъното на институциите по подкрепа – това е хронично недоверие към съдебната ни система, посочва социологът.

Проучването на „Тренд“ е извършено сред 1004 български граждани, в средата на февруари, като не се включва датата 14 февруари, когато се стигна до сблъсък между премиера Борисов и президента Радев.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев