Община Сливен

Продължават операциите по контрол и пътна безопасност в Сливен. Констатирани над 1000 нарушения, отнети са 20 шофьорски книжки

.........................................................
20.02.2018 / 14:27

Продължават операциите по контрол и пътна безопасност, разпредени от директора на ОДМВР-Сливен, старши комисар Димитър Величков, на територията на сливенска област. Създадена е организация за завишен контрол на по-голяма част от пътните участъци и особено на местата с повишена концентрация на пътни произшествия в региона. Контролът е по отношение на неправоспособните водачи, спазване ограничението на скоростта, както и употребата на алкохол и наркотици.

От 12 до 18 февруари екипи на „Пътна полиция” и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел са проверили 2152 автомобила и 2236 лица. Полицейските служители са констатирали 1056 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане. Със стационарните и мобилни камери са заснети 306 нарушения на скоростта. Издадени са 243 електронни фиша. Само в Сливен са заснети 207 нарушения.

За други нарушения са съставени 591 фиша. Актовете са 124.

За неправоспособност са съставени 3 акта. Трима са без винетен стикер. 7 водачи са санкционирани за управление след употреба на алкохол. Двама водачи са установени да управляват след употреба на наркотици, за което са образувани досъдебни и бързи производства.

Иззети са 13 свидетелства за неплатени глоби и 7 за управление след употреба на алкохол и наркотици.

Осъществени са 5 операции по метода широкообхватен контрол – две в град Сливен, една в Нова Загора и две в Котел. Ежедневният контрол остава завишен.

Тази седмица ще се проведат четири операции широкообхватен контрол на територията на ОДМВР-Сливен.

 

„Пътна полиция”-Сливен призовава водачите да бъдат внимателни, толерантни и да спазват правилата за движение по пътищата.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев