Община Сливен

Едно разкрито престъпление и 72 нарушения при полицейска акция в Сливен

.........................................................
20.02.2018 / 11:08

Едно разкрито престъпление и 72 нарушения в хода на специализирана операция в малките населени места. Операцията е осъществена от служители на участък „Запад“ към РУ-Сливен.

Полицейските служители от участъка обслужват 34 населени места, като най-отдалеченото е на 50 км. от общинския център. Той се явява най-натоварения, което изисква добра организация и разпределение на ресурсите за покриване на по-голяма част от населените места.

Всяка седмица се провеждат операции по противодействие на престъпленията срещу имуществото и пътна безопасност.

В края на миналата седмица операцията е обхванала селата в равнинната част на общината. Проверени са 182 лица и 138 превозни средства, полицейските служители са се отзовали на 32 сигнала и жалби от различно естество.

Констатирани са 72 нарушения на Закона за движение по пътищата, Закона за българските лични документи и Наредбата на общината. Разкрита е кражба на частно имущество в село Ковачите. Сигналът е за откраднати 200 циментови колове на стойност 600 лева. След проведените издирвателни действия в хода на операцията е установен извършителят. Той е мъж на 48 години от същото село. Инкриминираните вещи са иззети и върнати на собственика.

Операции по противодействие на престъпността и контрол по спазване на Закона за движение пътищата в малките населени места са планирани за всички общини в сливенска област.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев