Община Сливен

Лекции на тема „Хигиена на тялото и чистота на храната” се проведоха в три сливенски училища

.........................................................
20.02.2018 / 10:49

Лекции на тема „Хигиена на тялото и чистота на храната” се проведоха в три сливенски училища през последните няколко дни. Екип на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен” гостува на децата от 3 „б” и 3 „г” класове на ОУ „Юрий Гагарин” с класни ръководители Мариана Ангелова и Николай Колев, от 3 „д” клас на ОУ „Братя Миладинови” с класен ръководител Евгения Митева, и от 3 „а” и 2 „а” класове на СУ „Хаджи Мина Пашов” с класни ръководители Йорданка Авджиева и Златко Гочев.

Целта на лекциите бе да повиши ромската образователна и здравна култура. За учениците бяха осигурени пресни плодове – банани и ябълки. С помощта на лектора и класните ръководители, децата обсъдиха най-важните хигиенни навици като миене на ръцете преди хранене, къпане, чистота на дрехите, миене на плодове и зеленчуци преди консумация и др. Малчуганите с интерес участваха в разговора и показаха много знания по темата, а в някои от класовете дори нагледно показаха как мият ръцете си, докато са в училище. След лекциите всички похапнаха с апетит вкусни банани и добре измити червени ябълки.

Беседите са по проект „Равни възможности и перспективи за всички в общия ни европейски дом”, изпълняван от фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”. Проектът е финансиран по Програма „Глобални предизвикателства – местни решения” на фондация „Чарлз Стюарт Мот”, ръководена от Академия за развитие на филантропията – Полша.

 

Още снимки от новината

.........................................................
.........................................................

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев