Община Сливен

С почетен караул новозагорци отбелязоха 145 –та годишнината от обесването на Васил Левски

------------------------------------
19.02.2018 / 14:00

С поднасяне на венци и цветя и почетен караул днес /19.02./ новозагорци отбелязоха 145 –та годишнина от обесването на Апостола на свободата Васил Левски. Събитието бе организирано от Община Нова Загора и НЧ „Д.П.Сивков-1870” в памет на Дякона, който остава завинаги в българската история като най-голямата фигура на освободителното движение. Неговият плам и отдаденост, вяра в народа и жертвоготовност са мерилото, което трябва да използваме и днес.

В знак на почит и преклонение пред живота на Левски, преминал с мисъл за родината и нейното освобождение, глави сведоха кметът Николай Грозев и цялото общинско ръководство, народният представител Галя Захариева, председателят на Общински съвет Нова Загора Георги Николов, общински съветници, културни деятели, деца от детски градини и училища и др.

В студения февруарски ден те запазиха едноминутно мълчание пред паметта на великия българин, така нужен ни и днес. Защото ако се научим да гледаме на настоящето си през очите на Левски, ако се опитаме да съизмерим вярата и делата си с неговите, всички препятствия по пътя ни напред ще бъдат преудолими!

И нека Апостолът на свободата бъде пример за всички ни и не забравяме думите му: „Времето е в нас и ние сме във времето, то нас обръща и ние него обръщаме”.

 

 

 

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев