Община Сливен

В Сливен ще се проведе обучение на тема „Противодействие на трафика на деца чрез Интернет и на онлайн сексуалното изнудване и принуда”

------------------------------------
19.02.2018 / 14:33

Местната комисия за борба с трафика на хора (МКБТХ), гр. Сливен организира специализирано обучение на тема: „Противодействие на трафика на деца чрез Интернет и на онлайн сексуалното изнудване и принуда”.

Актуалните тенденции в извършването на престъплението „трафик на хора” включват използването на социалните мрежи, сайтовете за запознанства и др. за въвличане, контрол и експлоатация на жертвите, в частност непълнолетните лица. Децата и непълнолетните са особено уязвима група за попадане в ситуация на трафик на хора чрез Интернет поради достъпността на мрежата, анонимността на лицата в нея, както и заради особеностите на тийнейджърската възраст, предразполагаща към неограничено търсене и осъществяване на контакти и попадане в ситуации на риск.

Обучението е предназначено за професионалисти, работещи в полиция, прокуратура и средни училища за запознаване с актуалните тенденции в престъпленията с деца в интернет, като се разгледат формите и методите на експлоатацията на деца през интернет, онлайн сексуалното изнудване и принуда, както и интернет като средство за набиране на деца с цел трафик и въвличане в проституция.

Ще бъдат обучени 30 професионалисти, работещи в ОД на МВР Сливен, ТС БОП – Сливен, Ямбол, Районна прокуратура – Сливен, учители по информационни технологии от училища в общините Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел.

За лектор на обучението е поканен Любомир Тулев – експерт "Киберсигурност" към АМАТАС ЕАД.

Обучението ще се състои на 20 февруари /вторник/ от 9 до 17.00 часа в Конферентна зала „Максима”, Хотелски комплекс „National palace”, гр. Сливен.

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев