Община Сливен

Бойко Борисов отвърна на президента Радев: Мислех, че е добър човек, а той сипе ярост и злоба...

нххх
15.02.2018 / 17:49

"Един президент, който е главнокомандващ на всички българи, не е редно да дава оценки и да взима активна страна към неговата партия БСП".

Така премиерът Бойко Борисов отговори на президента Румен Радев. "Знам, че ако не отговоря някои ще кажат, че ме е страх", допълни лидерът на ГЕРБ. "Неговите хора са убили хиляди българи като кучета, а той мълчи. Нито веднъж не съм обидил президента. Прегледах си всички изказвания", категоричен бе Борисов. "Много пъти зад българските телевизии не се знаят собствениците.

Ако някой се е обидил, че съм споменал Пеевски, а не Манждуков - съжалявам", каза още Борисов. По думите му Делян Пеевски е депутат от ДПС, а всички гласове от партията му отишли на президентските избори за Румен Радев. "Ако Пеевски е извършил престъпление и президентът знае, то питам защо не са възложени проверки - възложени ли са или не? И какво общо може да имам аз с депутат от опозицията", попита премиерът. "Ако има данни за мой бизнес (което е абсолютна лъжа), който да съм направил с Пеевски да сезира която иска институция, защото аз твърдя, че такъв няма", отсече Борисов.

Той заяви, че неговата добронамереност не трябва да бъде в негов ущърб. "Нямам нищо общо и не искам да ме замесва в това, че водач на НСО не е спрял на полицейски патрул. Шофьорът е виновен и трябва да си понесе отговорността", заяви Борисов по темата за гонката, в която бе замесено и името на президентшата Десислава Радева. "Вчера казах, че Радев е добър човек, приятел, с който работим добре, но явно съм се лъгал. Явно не може да ми прости, че не сме купили изтребителите.

Не знам с какво толкова сме го подразнили, че да сипе толкова ярост, злоба и жлъч. Ще купим и самолети, но има и по-важни неща, за които трябваше да дадем пари", категоричен бе премиерът. Според Борисов в думите на Радев прозира завист: "Европа отчита, че България е стабилна държава, но тя е стабилна не само заради мен, а и заради президента, правителството, че и опозицията". Премиерът Борисов бе категоричен, че има "вероломно нападение към правителството".

 

Прочети повече в Blitz.bg: https://www.blitz.bg/politika/izvnredno-ot-politicheskata-bitka-borisov-otvrna-na-radev_news579419.html

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев