Община Сливен

Пенсионерският клуб „Загоре” в Нова Загора отбеляза Трифон Зарезан

------------------------------------
14.02.2018 / 15:26

С много настроение членовете на Пенсионерски клуб „Загоре” отбелязаха празника на лозарите и винарите – Трифон Зарезан. Тържеството събра, в ранния следобед на 14 февруари, почитателите на виното, народните ритми и веселието и бе уважено от г-н Ивайло Енев - заместник-кмет на Община Нова Загора и секретаря на Общината г-жа Мария Стефанова.

Те бяха приветствани радушно от председателя на Общински съвет на „Съюза на пенсионерите-2004” Христо Димитров, който поздрави всички присъстващи и им пожела здраве и плодородна година.

Към хората от златната възраст се обърна и заместник-кметът Ивайло Енев: „Приветствам Ви за това, че съхранявате и почитате народните традиции, с които се гордеем. Продължавайте да се грижите като добри стопани за родния край! Нека годината да бъде за всички Вас здрава, успешна и богата, а в домовете Ви да има благоденствие и разбирателство.” – каза той.

По традиция празникът продължи с ритуала „Зарязване” на импровизирана откъсната лоза, полята с вино за берекет, след което последва богата музикална програма. С много настроение, песни и усмивки присъстващите си пожелаха още по-добра реколта през годината: „...Нека да е хаирлия тази година! От лоза по шиник грозде да наберем, от бъчва по бакъри вино да налеем и през праговете да прелее…”

 

 

 

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев