Община Сливен

Поздрав на кмета на община Нова Загора Николай Грозев по повод Трифон Зарезан

.........................................................
14.02.2018 / 09:52

Уважаеми съграждани,

Приемете моите сърдечни поздрави по случай Трифон Зарезан – един от обичаните и почитани български празници, изпълнен с надежда за плодородие, спорна работа и добри дни за лозарите и винарите. Празник, преминал през хилядолетната ни история с любовта на новозагорци към земята, дарила ни с прекрасно грозде и божествената напитка с аромат на вечност, плодове и слънце. Създаденото от Вас с много всеотдайност и професионализъм вино ни носи радост от живота, усмивката на приятели и искрата на любовта.

Уважаеми лозари и винари, приветствам Ви за това, че всяка година възраждате традицията на този хубав български празник и почитате народните обичаи, връщайки ни към изконните наши добродетели.

Изразявам дълбокото си признание за усилията Ви да съхраните една от най-ценните български традиции и да я обогатявате с нови научни открития и съвременни технологии. Споделям с Вас радостта от празника, удовлетворението от постигнатото, амбицията за нови постижения.

Нека св. Трифон закриля и умножава труда Ви, да дарява плодородие и изобилие и да слави името Ви като добри стопани и производители. Нека създаваните от Вас омайни и пивки вина, бъдат символ на професионализъм, доказано качество и новаторство.

Честит празник и на всички именици!

Желая Ви здраве и дълголетие, късмет и благополучие!

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев