Община Сливен

От „Сливен инфо“ плашат „Канал 6“ със съд заради кражба на новини

.........................................................
13.02.2018 / 09:52

Единствената сливенска телевизия Канал 6 краде новини – четем днес в „Сливен инфо“ Прави го нагло и безцеремонно. Без да иска разрешение и без да цитира източник.

Ето целия текст:

„Последният пример е от понеделник вечерта, когато на сайта на Канал 6 е публикувана новината „Драгомир Стойнев: БСП застава зад референдума в Нова Загора“. Тя е открадната от Sliveninfo.bg, където е пусната час по-рано. Източникът не е цитиран и не е искано разрешение. Открадната е и снимката към новината. И това се случва, след като на пресконференцията на БСП имаше трима представители на Канал 6.

Това обаче не е единичен случай. Миналата седмица сайтът на телевизията публикува новината „Легенда на ЦСКА дойде за юбилея на червените войводи в Сливен“. И в този случай текстът и снимката са взети от Sliveninfo.bg. Без разрешение и без да е цитиран източникът. Същото се случи и с новината „Любослав Пенев идва в Сливен“. Което показва, че кражбата на новини става практика за телевизията. Което е малко странно. И много срамно.

Не ми се ще да влизам в безсмислени битки, но съм длъжен да защитя труда на скромния ни екип. Затова декларирам: Ако посегнат на друг материал, на колегите ще им се наложи да се запознаят с адвокатите на Sliveninfo.bg.

 

Георги Мангинов

 

Б.Р.: От „Канал 6“ посягат и на наши новини, както и от други колеги, без да бъдат упоменати…

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев