Община Сливен

РБ "Сава Доброплодни" се включи в кампанията за безопасен интернет

------------------------------------
09.02.2018 / 12:46

На 6 февруари 2018 г. светът отбеляза за 15-а поредна година международния Ден за безопасен интернет. Всяка година над 150 държави на всички континенти се обединяват за каузата за по-безопасна дигитална среда за децата и младите хора.

Целта на тази инициатива на Европейската комисия, която стана вече глобална, е да се обединят институции, организации, бизнес и гражданско общество и чрез различни инициативи и кампании да се изостри вниманието към необходимостта да се полагат още повече усилия за превръщането на дигиталния свят в по-безопасна и полезна за развитието на децата среда.

За постигането на тази цел ключово значение има развиването у децата от най-ранна възраст на дигитално-медийна грамотност и умения.

Една от главните инициативи тази година е обявяването на Дни на медийната грамотност /6-9.02.2018/ с национална кампания по училищата, насочена както към учениците, така и към техните родители.

Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен ежегодно подкрепя кампанията, която отдавна прескочи европейските граници и се превърна в световна кауза. Тази година в библиотеката бяха подготвени и разпространени в сливенските училища над 700 брошури, съдържащи основни правила за безопасен интернет, с посочени адреси, на които родители, учители и деца могат да подадат сигнали за незаконно или вредно съдържание в Интернет.

На 9 февруари 2018 г. /петък/ пред ученици от III ОУ „Д-р Иван Селимински” в РБ „Сава Доброплодни” беше представена презентация за дигиталните умения и правилата за безопасно ползване на Интернет.

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев