Община Сливен

Зам.- областният управител Камен Костов: Не достигат средства за паметника на 6-и Артилерийски полк в Сливен

КИУУ
08.02.2018 / 18:58

4 000 лева за паметника на 6-и Артилерийски полк в Сливен е заявила Община Сливен пред Областна администрация. Това съобщи пред Радио „Фокус“ – Сливен заместник областният управител Камен Костов. Средствата ще бъдат използвани за временна конструкция, която да предпази рушащия се паметник от атмосферни влияния. Искането за финансиране е изпратено до Министерството на отбраната, заедно с проекта на община Котел за ремонт и благоустрояване на прилежащия район в градския парк и още едно искане на Община Сливен за ремонт на възпоменателната чешма в село Драгоданово. "Общо 16 334 лв. са необходими за реализация на трите проекта", уточни Камен Костов.

99 военни паметника са включени в регистъра на Областна администрация на цялата област. Внесени в регистъра и са и имената на всички загинали по време на войните, изписани върху тях.

Средства за поддръжка се осигуряват и паметниците се поддържат. Няма единствено пари за ремонт на паметника на 6-и Артилерийски полк в Сливен. Той се намира на територията на бивше военно поделение, направен от цимент върху желязна арматура и се руши. За реконструкцията му са необходими 100 000 лв., благотворителната кампания на Общината успя да събере едва 13 000 хиляди лева, а за останалите средства се разчита на държавата.

Людмила ЙОРГОВА

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев