Община Сливен

Протест срещу оптимизация на училищната мрежа в Сливен

кййъъъъ
06.02.2018 / 20:04

Над 250 души участваха в протест срещу оптимизация на училищната мрежа в община Сливен.

Част от родителите и директорите са против тази реформа, по този начин и в това време. Оптимизацията на училищната мрежа за преминаване на едносменен режим на обучение предвижда сливане на учебни заведения и преместване на част от тях в други сгради.

Директорът на СУ „Йордан Йовков” Диана Кънева предлага всяко училище да си подготви програма за постепенно преминаване на едносменен режим на обучение, след това на кръгла маса да я представи и едва след това да се намеси общинска администрация.

Кметът на Сливен Стефан Радев вече обяви готовността да бъдат разгледани и обсъдени всички предлагани варианти. За целта е сформирана работна група от родители, учители, директори на учебни заведения и представители на Регионалното управление на образованието. Едва след като бъде постигнато споразумение, предложението ще бъде внесено за одобрение от Общинския съвет.

 

Кметът оттегля предложението за оптимизация на училищната мрежа в Сливен

 

Първото предложение, което трябваше да се разгледа на сесия този февруари бе оттеглено от кмета Стефан Радев до изясняване позициите на всички засегнати страни. Според Радев, ще бъде разгледано и подложено на дискусия всяко едно предложение за промени в учебния процес, като особено внимание ще се обърне на децата със специални образователни потребности. /дарик/

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев