Община Сливен

224 кубика дървесина задържаха през м. януари „Бързи и яростни“ от Сливен

.........................................................
06.02.2018 / 10:05

Ето какво изнася в профила си във „Фейсбук“ горският надзирател Юсеин Шакиров:

През януари бяха открити нови нарушения на бракониери, фирми и дори колеги. Задържаната дървесина е 224 кубика: в две ДГС-та констатирахме, че фирма е отсякла незаконна дървесина. Друго нарушение бе, че нямаха право на друг дървесен вид освен бор, а те бяха секли дъб. Дървесината я измерихме и задържахме.

В други отдели видяхме, че маркировката на дървесината е недопустима. В друго ДГС пък установихме фрапантни пропуски и отидохме на терен, където трябваше да има на склад 160 кубика дърва, но такива липсваха.

За откритите и констатирани от нашия екип нарушения всички замесени ще бъдат дадени на компетентните органи. От тази година съвместно с РДГ и Полиция започваме съвместни проверки, за да ограничим и набезите на каруците, доставящи незаконна дървесина. Бяха задържани 15 броя такива с 15 кубика дърва за огрев, както и две машинки и моторни триони. Съставените АУАН за месец януари са 35 броя. Предполагам, че от съвместните ни акции с полиция и РДГ по пътищата, по-рядко ще се срещат каруци с незаконна дървесина, които са особено активни през зимния сезон. На съвестните граждани препоръчвам да дават сигнали за нередни неща както на колеги от горите, така и на тел. 112 .

Още снимки от новината

.........................................................
.........................................................

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев