Община Сливен

Макаронени бижута за мама от децата в съботните работилници на Арт-център "Седем"

------------------------------------
05.02.2018 / 15:01

Децата, които посещават арт-работилниците в Арт-център „Седем”, тази събота направиха страхотни бижута, с които да изненадат своите майки. Малчуганите научиха, че макароните стават не само за хапване, но и за създаване на прекрасни колиета и гривни. Те боядисаха със спрей в различни цветове отделните макаронени изделия, а после ги нанизаха на връвчици, заедно с декоративни елементи, панделки и др. И се получиха истински макаронени шедьоври.

По време на второто занимание пък направиха картонени кутийки за бижута, в които майките им да съхраняват красивите гривни и гердани от макарони. После украсиха кутийките с цветя, пеперуди, панделки, сърца и др.

Продължи и съботният майсторски клас на Йордана Кунчева в галерия „Седем”. Темата на съботното занимание бе „Романтичният град”. „В навечерието на празника на любовта – 14 февруари, решихме да направим серия живописни интерпретации на красиви местенца в най-романтичния град Париж”, поясни Кунчева. В събота децата нарисуваха Айфеловата кула.

Съботните детски работилници са част от основната програма за месеца на фондация „Обществен дарителски фонд-Сливен”. Фондът осъществява своята дейност с подкрепата на фондация „Работилница за граждански инициативи”, с финансовата подкрепа на фондация „Чарлз Стюарт Мот”.

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев