Община Сливен

Потрес! Чудовищна гавра! Изнасилиха 8-месечно бебе в индийската столица Делхи

------------------------------------
31.01.2018 / 15:36

8-месечно бебе е изнасилено в индийската столица Делхи, съобщава БиБиСи, позовавайки се на полицията. Предполага се, че престъплението е извършено от братовчед, който е на 28 г. Полицията поясни, че бебето е в критично състояние след приемането му в болница в неделя.

Шефът на Комисията за защита на жените в Делхи Свати Маливал посети бебето и описа получените наранявания като "ужасяващи". Тя добави, че жертвата е преминала през 3-часова операция.

В Индия се води бурен дебат за сексуалното насилие след фаталното групово изнасилване на студентка през 2012 г. Изнасилването на бебето е станало в неделя, но местна медия съобщи за престъплението в понеделник.

Случаят шокира Индия. Хората се чудят дали не са достигнали ново дъно. Но подобни случаи не са необичайни за страната. Според официални данни през 2016 г. са регистрирани 19 765 случая на изнасилени деца, което е с 82% повече в сравнение с предходната година, когато е имало 10 854 случая.

Преди няколко години 11-месечно бебе е било отвлечено от съсед, докато майката е спяла до него и брутално е изнасилено в продължение на 2 часа.

На всеки 26 минути в Индия се изнасилва дете на възраст под 18 г. 240 милиона момичета са сключили брак преди да навършат 18 г. Около 53% от децата са били жертва на сексуален тормоз.

50% от изнасилвачите са роднини или познати на жертвата. "Блиц"

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев