Община Сливен

1263 нарушения по пътя за една седмица в Сливенско, 408 са заснети с камери

------------------------------------
30.01.2018 / 14:29

Засилен контрол по пътна безопасност през изминалата седмица на територията на сливенска област. По разпореждане на директора на ОДМВР-Сливен, старши комисар Димитър Величков, са проведени денонощни специализирани операции по главните, второстепенните и общинските пътища в областта. Проверени са 2563 автомобила и 2854лица. Полицейските служители са констатирали 1263 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса по застраховане. Заснети са 408 нарушения на ограничението на скоростта.

От стационарната камера, която се намира на изхода на град Нова Загора, са свалени 113 клипа на нарушители. Мобилните камери на екипите на „Пътна полиция” в Сливен са заснели 248 водачи, Твърдица-23, Нова Загора-24.

603 фиша са издадени за други нарушения. Актовете са 94. За неправоспособност за съставени 6 акта, трима са с алкохол, като двама са над 1,2 промила, за което са образувани бързи производства. Трима водачи са установени да управляват след употреба на наркотици. Иззети са 11 свидетелства за управление на МПС, като 4 са за неплатени глоби. Прекратена е регистрацията на 10 автомобила.

От 22 до 28 януари на територията на град Сливен са осъществени 4 операции по метода широкообхватен контрол. При последния контрол, проведен на 27 януари пред сградата на КАТ, от 08,00 до 12,00 часа са констатирани 75 нарушения, като най честите са нередовни пътни документи, неизползване на обезопасителни колани за водачи и пътници, фарове и скорост .

Специализираните операции по пътна безопасност на територията на ОДМВР-Сливен продължават. Приоритет ще бъдат натоварените пътните участъци и малките населени места, както и районите около питейни и увеселителни заведения. Предвидени са две операции широкообхватен контрол в град Сливен.

 

„Пътна полиция”-Сливен призовава водачите да бъдат внимателни, толерантни и да спазват правилата за движение по пътищата.

 

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2019 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев