Община Сливен

Днес за пореден път служителите на женския затвор в Сливен излязоха на протест

------------------------------------
29.01.2018 / 15:36

Днес за пореден път служителите на Женския затвор в Сливен излязоха на протест. Протестиращите държаха плакати „С обещания затвор не се охранява”, „Само едно е сигурно в сектор „Сигурност” – несигурността”, Европа и за нас”, „Оттук нататък за нас е въпрос на чест” те изразяват недоволството си. Протестираме срещу действията на кабинета, заяви Цветан Михайлов, председател на Синдикалното дружество при Синдикат на служителите в затворите в България.

 

„Кабинетът излъга, излъга и министъра на правосъдието.Цялостната стратегия около говоренето на изравняването на социалния статут на служителите в сектор „Сигурност”, един момент рухна.Думите на министъра на правосъдието от преговорния процес със Синдиката на служителите, че това което е за МВР ще бъде и за работещите в затворите се оказаха напразни и безпредметни”, коментира още Михайлов.

 

Всички останали проблеми, недостатъчно персонал, увеличаващо се ниво на агресията спрямо служителите от лишените от свобода са достатъчна причина служителите да подновят протестните си действия. Протестът в Сливен е подкрепен от служители на Главна дирекция „Охрана”, служители на следствения арест в Сливен. По думите на Цветан Михайлов се наблюдава тенденция на насилие от страна на лишените от свобода. „Отсъства всякаква защита от страна на държавата по отношение на подобни случаи”, добави още синдикалният лидер. Според него отговорност трябва да има не само Синдиката на служителите в затворите, но и отговорните институции.

 

В деня на професионалния си празник – 29 януари служителите имаха торта с лого „Заедно можем повече” и си раздаваха бутилки лимонада. "Дарик"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев