Община Сливен

Три полицейски операции се проведоха в Нова Загора и една в Твърдица

.........................................................
29.01.2018 / 11:03

Три полицейски операции са осъществени от служители на РУ-Нова Загора през почивните дни. На 26 януари е извършен контрол по железопътната линията и в района на гарата в Нова Загора за недопускане на нерегламентирано пресичане и по противодействие на престъпленията срещу железопътната инфраструктура. В хода на операцията не са констатирани нередности и не са допуснати нарушения. Операциите са по разпореждане на началника на РУ-Нова Загора и ще бъдат извършвани регулярно, предвид близостта на квартал „Шести“ до жп съоръженията и цели недопускане на инциденти. В хода на акцията са проверени превозни средства с животинска тяга и са съставени два протокола за предупреждение.

Операция по опазване на обществения ред и незаконна търговска дейност е проведена на 27 януари на територията на квартал „Шести“. Не са констатирани нарушения.

На 27 и 28 януари е осъществена акция по противодействие на престъпленията, свързани с употребата и разпространението на наркотични вещества на територията на град Нова Загора. Извършени са проверки в питейни и увеселителни заведения, проверени са 12 автомобила и 25 лица. В хода на операцията е установен водач с алкохол над 1,2 промила. В 00,30 часа на 28 януари автопатрулен екип е спрял за проверка лек автомобил „Форд“, управляван от 28-годишния Д.К. от старозагорското село Калитиново. При проверката за употреба на алкохол той е показал положителна проба от 1,63 промила. Образувано е бързо производство.

 

Няма регистрирани престъпления на територията на РУ-Твърдица по време на полицейска операция, проведена на 25 и 26 януари. Акцията е с цел противодействие на конвенционалната престъпност в населените места, в които няма постоянно полицейско присъствие. Проверени са 58 автомобила и превозни средства с животинска тяга и 86 лица. Констатирани са 46 нарушения на Закона за движение по пътищата, Закона за българските лични документи и Наредбата на общината. На нарушителите са съставени актове и фишове.

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев