Община Сливен

400 бардака маскирани като хотели „на час”.35 са в Сливен

нхътр
27.01.2018 / 11:27

400 бардака в страната са маскирани като хотели, които предлагат услугата „стая за един час”, показа проверка на „Монитор”. Местата за настаняване са пръснати из цяла България, но най-много има в София, където са около 80. Те са основно в кварталите в периферията на столицата – Бояна, Драгалевци, Банкя и Горна баня. 12 пък са в самия център на София. Адресите им са в района на Лъвов мост. Останалите са в градове като Сливен, където са 35, Пловдив – 40, Бургас - 50.

В т.нар. хотели често се предлага платена любов. Тя влиза в цената за един час ползване на стаята, която е около 120 лева. По този начин се замаскира проституцията там, а при евентуална проверка собствениците вдигат рамене и обясняват, че клиентът е дошъл с момичето и те никога не са го виждали, обясниха пред „Монитор” разследващи.

Помещенията често се ползвали и от мъже с любовниците си. Тогава цената за час в стаята била около 40 лева. След изтичането на времето тя трябва моментално да се освободи. В противен случай тарифата отивала на 80 лева дори за минута забавяне.

Подобните места за настаняване попадат под ударите единствено на данъчните, които могат да проверят дали се отчитат всички приходи от стаите. Комисията за защита на потребителите също правели кампанийни проверки, но те били единствено за категоризацията на хотелите. Нямало как да се установи дали се предлагат сексуални услуги или не. Заради рисковия профил на бизнеса си обаче собствениците били изрядни документално.

 

Често тези места за настаняване представлявали стара сграда с няколко стаи, хостел, в който дори се настанявали бежанци, или просто апартамент, регистриран като хотел, в който дори в кухнята имало легло, а импровизираната рецепция се намирала във входа на кооперацията.

 

„При една от проверките в центъра на София открихме стар блок, където възрастна жена седеше на едно бюро в коридора на кооперацията. Оказа се, че на третия етаж в блока има помещение, регистрирано като такова за настаняване. Жената любезно ни обясни, че просто посреща гостите. Инспекцията в стаята пък не установи нищо нередно. В този момент просто нямаше нито един посетител”, разказаха от МВР пред „Монитор”. Въпреки това от силовото ведомство правели постоянни проверки. Повечето били по сигнали на съседи, които се оплакват от постоянния наплив от непознати към определени апартаменти.

 

 

 

1000 лв. за джакузи с две дами

 

В някой от бардаците в центъра на София имало опция стаята да струва дори 1000 лева, като в цената влизало лукс преживяване в джакузи с не една, а с цели две дами. Тя, разбира се, е само за час, като няма ограничение в това какво ще правиш с момичетата в бълбукащата вода. Стените на стаята за удоволствия пък са целите в огледала, има и огромна плазма, по която нонстоп текат “насърчителни филми”. Последният подобен разбит бардак беше в един от най-луксозните хотели в София, намиращ се на метри от Съдебната палата. Тогава в мазето на сградата се оказа, че има действащ луксозен бардак, замаскиран като студио за почивка. Тогава разследващите свързваха съдържателите му със заловения с кокаин в Бразилия преди няколко години олимпийски шампион по вдигане на щанги.

 

 

 

„Красна поляна” предлага мъжки ласки

 

В столичния квартал „Красна поляна” се оказва, че има поне три бардака, които предлагат основно мъжки ласки. И всичките са в съседство един до друг. Цената там обаче е от 500 лева на час. Наплив според живеещите в съседство обаче не липсвал. Момчетата там били основно до 30 години. Посещението на бардака обаче било изключително трудно. Там се влизало само с предварителна препоръка от познат или редовен клиент. А физическото посещение на някой от апартаментите ставало единствено след проверка. Срещу звънеца, който обикновено е на отделно захранване от другите и е в червен цвят, имало малка камера, на която се виждало достатъчно добре дали посетителят е сам и дали няма вид на полицай под прикритие.

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев