Община Сливен

Димитър Митев: Няма да има уволнения или съкращения на служители и учители при вливания на училища

------------------------------------
24.01.2018 / 15:20

Няма да има уволнения или съкращения на учители и служители при вливането на училища. Това заяви ясно пред журналисти днес, председателят на ОбС-Сливен Димитър Митев.

Председателският съвет към ОбС е отложил предложението за реформите в образователната система в гр. Сливен за февруарската сесия, за да има достатъчно време за срещи и дискусии между общинска администрация, директори, учители и експерти в сферата на образованието.

От Комисията по образование, наука, култура и вероизповедания са излезли с решение, че през февруари освен с директори и учители, ще се инициират срещи и с родителите на деца от училищата, които предложените реформи ще засегнат.

Димитър Митев не се обяви срещу публичното обсъждане по темата, но заяви, че все още не са наясно под каква форма да се проведе то, така че да има резултат, а не да се превърне в „говорилня“.

Темата остава „отворена“ и се приемат предложения под каква форма да се състои публичният дебат, каза Митев.

На сесията утре общинските съветници ще разгледат 39 точки и една допълнителна, като основният акцент ще бъде проектобюджета на община Сливен за 2018г. "Наблюдател"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев