Община Сливен

Проект “Твоята първа EURES работа” в Бюрото по труда - Сливен

.........................................................
24.01.2018 / 11:01

Проект “Твоята първа EURES работа” се осъществява въз основа на проекти, разработени от служби за заетост от държавите-членки на ЕС и ЕИП. Целта на проекта е подпомагане мобилността на младите хора в Европа и е насочен към лица на възраст между 18 и 35 години, както и към малките и средните предприятия, които ги наемат. Продължителността на проекта е 24 месеца.

 

Целеви групи са:

 

-Младежи на възраст от 18 до 35 години, законно пребиваващи в допустимите по проекта държави и желаещи да намерят работа или стаж и да се преместят в друга държава членка на ЕС, Исландия или Норвегия.

 

-Работодатели – малки и средни предприятия от държавите членки на ЕС, Исландия или Норвегия, като малките и средните предприятия предоставят интеграционна програма за своите новонаети млади работници и стажанти.

 

Проектът включва посредничество за работа и за стажуване. Предвижда се минимум тримесечно интензивно обучение за развиване на технически и професионални умения за усъвършенстване на опита на младежите.

 

По проекта се предвиждат редица дейности, които подпомагат процеса на подбор и наемане на стажанти. Финансовата подкрепа ще покрива част от разходите на участниците, свързани с пътуване за интервю в други държави от ЕС, разходи за преместване в друга страна, езиково обучение, признаване на квалификация, допълнителна помощ за преместване, предварително обучение за повишаване на общите компетенции и адаптивност на кандидатите.

 

Финансова помощ по проекта също така могат да получат малки и средни предприятия, наемащи млади работници. Финансовата помощ представлява фиксирана сума за покриване на някои от разходите за интеграционна програма на новонаетите младежи.

 

 

 

Информация за схемата за мобилност „Твоята първа EURES работа ” може да се намери и на европейския EURES портал

 

https://ec.europa.eu/eures/public/your-first-eures-job-js

 

 

ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРОЕКТА МОЖЕ ДА ПОЛУЧИТЕ И В

 

Дирекция „Бюро по труда” Сливен - СТАЯ 20, ЕТАЖ IV.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев