Община Сливен

В ход е прием за стипендианти на община Сливен за 2018 година

мкйхх
18.01.2018 / 17:22

На 01.02.2018 година започва прием на документи на кандидати за стипендия „Хаджи Мина Пашов” и годишни стипендианти в областите: наука и техника, спорт, изкуство и култура по „Наредбата за условията и реда за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи с изявени дарби от Община Сливен”.

 

Стипендия „Хаджи Мина Пашов” е годишна стипендия и се присъжда само на едно дете или младеж (приоритетно от 16 до 25 годишна възраст) в рамките на календарната година. Стипендията се присъжда на дете или младеж, класирано до шесто място на форум от европейско или световно ниво за последните две години, считано от датата на подаване на кандидатурата.

 

Годишна стипендия се отпуска за период от една календарна година, по една в областите: наука и техника, спорт, изкуство и култура. Стипендия се присъжда на дете или младеж, с поне две значими изяви на национално и международно ниво, класирано до трето място за последните две години, считано от датата на подаване на кандидатурата, което е с постоянен или настоящ адрес в община Сливен, обхванато от образователната система в предучилищен, начален, прогимназиален и гимназиален етап.

 

Документите на кандидатите за стипендии ще се приемат чрез:

 

- деловодството на Община Сливен;

 

- секретаря на Комисията по стипендиите;

 

- по пощата;

 

Формуляр от искането за предоставяне на финансова помощ можете до получите от:

 

- деловодството на Община Сливен;

 

- секретаря на Комисията по стипендиите

 

- За по-подробна справка: Община Сливен стая 102, тел.611 102.

 

Наредбата за условията и реда за отпускане на стипендии и финансово стимулиране на деца и младежи с изявени дарби от Община Сливен е публикувана на сайта на Общински съвет - Сливен / http://obs.sliven.bg/ .

 

Приемането на документи стартира на 1/първи/ февруари 2018 година и завършва на 1 /първи/ март 2018 година.

 

 

 

Секретар на Комисията по стипендиите

 

Светла Бунчева

 

18.01.2018 г.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев