Община Сливен

Бурята остави без ток селата в община Твърдица, в Котел снежната покривка е 25 см.

------------------------------------
18.01.2018 / 14:46

Силната буря от нощта срещу 18 януари е оставила без ток селата в община Твърдица. Със заповед на кмета Атанас Атанасов денят е обявен за неучебен в трите училища извън Твърдица – в гр.Шивачево, с.Сборище и с.Бяла паланка – съобщиха от РУО. По данни на общината, ураганът е отнесъл покриви, счупил е прозорци и дървета в гр.Шивачево и Сборище. Бедстващи хора няма.

 

До 20-25 см е снежната покривка в община Котел. Учебните заведения в общината използват твърдо гориво за отопление. Но поради аварии в захранването, на 18 януари са били въведени намалени учебни часове. Няма затруднения в доставката на основни хранителни продукти, няма бедстващи хора.

 

В планинската част на Сливенска област пътищата са заснежени и обработени – съобщиха от Областното пътно управление. На терен са работили 18 машини. Настилката в сливенския участък на автомагистрала „Тракия“ е мокра. Няколко товарни камиона са нарушили забраната за движение на автомобили над 12 тона през Котленския проход. Въпреки предупредителната табела, на 18 януари те са навлезли в прохода и са закъсали в снега. Не се е наложило затваряне на движението.

 

Забраната за движение на товарни камиони над 12 тона по главния път ІІ-48 от „Петолъчката“ към Котел и Омуртаг остава в сила до 22 януари – предупредиха от Областното пътно управление. Водачите могат да използват обиколни маршрути през Прохода на републиката или Ришкия проход.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев