Община Сливен

Милена Чолакова: Оптимизация на училищната мрежа в Община Сливен e необходима

------------------------------------
18.01.2018 / 11:04

Едно мнение на Милена Чолакова по повод реформата в образованието. Чолакова е преподавател по география и икономика в Природо- математическа гимназия в гр. Сливен с 20 годишен стаж в системата:

Оптимизация на училищната мрежа в Община Сливен e необходима, не само защото е изискване към Закона за предучилищното и училищното образование.Промените са необходими най-вече за качествен, ползотворен и по-добър учебен процес.

Това би могло да се постигне с обучение на една смяна и достатъчно свободни стаи за допълнителни часове : свободно избираеми предмети, иновации и други извънкласни форми.

Предложението на кмета на общината е единственото възможно решение при тези условия и дадености на територията на града

Не се закриват училища при предложените промени. Начално училище „Васил Левски“ има недостиг на стаи , там не може да има целодневно обучение и преминаването на една смяна.Сливането му с III-то СОУ „Д-р Иван Селимински“ ще реши този проблем. Хуманитарната гимназия прави прием от една паралелка, такъв профил предлага и ПГПЗЕ“Захари Стоянов“.

Езиковата и Природо-математическа гимназии ще останат най- предпочитаните гимназии в Сливен, където и да ги преместят. Заслужават да имат собствени сгради с много добри условия и това е една от важните задачи на кмета.Това е проблем,който стои от няколко десетилетия и назрял момента той да бъде решен.

"Наблюдател"
 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев