Община Сливен

Откриха невзривен снаряд в местността "Мараш" край пътен възел "Петолъчката"

------------------------------------
18.01.2018 / 09:01

Невзривен снаряд е открит в местността "Мараш" край пътния възел "Петолъчката", съобщи началникът на РУ на МВР в Стралджа Йордан Йорданов. Сапьори обезвредиха снаряда.

 

На 5 юни 2012 година се взривиха складовете в базата за утилизиране на боеприпаси "Стралджа-Мараш". Тогава загинаха трима работници, а други осем бяха ранени. На земеделски насаждения, къщи, промишлени и селскостопански сгради наоколо бяха нанесени поражения, които се оценяват на около 62 милиона лева. Няколко месеца военни подразделения прочистваха района от невзривени боеприпаси и останки от тях. По случая в Ямболския районен съд бе образувано наказателно дело срещу управителя на фирмата, която стопанисва базата, Делислав Делев и началника на производството Иван Пеев.

Те бяха обвинени, че като длъжностни лица не са предприели необходимите мерки за безопасност при работата с взривни вещества, поради което е допуснато взривяването. По-късно двамата бяха оправдани, но Ямболският окръжен съд отмени оправдателните присъди и върна делото на прокуратурата, а тя го върна за до разследване в Националната следствена служба. "Радио 999"

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев