Община Сливен

Нов дом на ужасите в Свищов: Майка държала с години децата си заключени

.........................................................
17.01.2018 / 08:43

Майка от Свищов държала дъщерите си заключени в дома им години наред, разкриха днес полицаи от крайдунавския град. Ужасяващият случай се разплел, след като в края на миналата седмица съседи на жената от ул. „Георги Тишев“ подали сигнал в полицията в Свищов, съобщи Times.bg.

 

Въпреки, че жената твърдяла, че живее сама в къщи и че дъщерите й от години са изчезнали нанякъде, съседите започнали да се съмняват в думите й. Повод за съмненията им и за това, че тя крие нещо, давал фактът, че в продължение на много време пазарувала в кварталния магазин голямо количество храна.

 

Пред криминалисти комшията заявил, че от 20 години двете сестри не са излизали навън. Незабавно униформените предприели действия. Полицаи и служители от социалните служби влезли в жилището, което било обитавано от трите жени. Инспектиращите заварили покъртителна гледка. Домът наподобявал бил потънал в мизерия и мръсотия. Двете сестри били облечени в дрипи и потънали в изпражнения и смрад. Станало ясно че жените са на 33 години и на 34 години. Видимо обаче изглеждали изключително състарени, като едната имала вид на 80-годишна старица. И двете били неадекватни и некомуникативни.

 

„Не е вярно, че са били насилствено държани 20 години в дома си. Няма следи от връзване или друг вид насилие. Дори двете сестри преди години са били изключително интелигентни и образовани. Завършили са висше образование и едната е работела в Народния театър в София. Преди време обаче явно нещо са преживели и са заболели психически“, са установили към момента разследващите.

 

Разследващите днес следобед са започнали работа с майката. Тя обаче също отказвала да говори за дъщерите си. Твърдяла, че самите те не искали да излизат от дома си. Според нея те не са прекрачвали прага на семейното жилище от 5-6 години.

 

„Двете жени ще бъдат настанени в социално заведение. С тях ще работят психолози, за да установят какво се е случило през годините“, каза кметът на Свищов Генчо Генчев.

 

Прокуратурата в дунавския град също е сигнализирана за случая.

 

Предстои тепърва да се назначават медицински и психиатрични експертизи. Ще бъдат разпитвани съседи и близки на трите жени. Комшии обаче твърдят, че често са чували виене и плач от зловещото жилище.

 

Аналог на мракобесната история бе разкрита и в американски град в Калифорния, където семейство държало в мазето си 13-те си деца - 10 момичета и три момчета. Те са били открити, след като една от дъщерите им успяла да избяга от дома си и да информира властите. В момента децата са в тежко състояние - недохранени, мръсни и много уплашени. Предстои им да бъдат въведени в лечебно заведение, където да бъдат обстойно прегледани и поставени под грижата на психолог. "Фактор"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев