Община Сливен

Събраха средствата за лечението на малкия баскетболист Стилиян

.........................................................
17.01.2018 / 09:38

Средствата за лечението на малкия баскетболист Стилиян от Сливен, чиято съдба трогна цялата баскетболна общественост, вече са събрани. Другата добра новина е, че лечението върви по план и до края му остават още само два сеанса, съобщава сайтът BGbasket.com.

12-годишният баскетболист страда от рядко онкологично заболяване и трябваше да се подложи на терапии в клиника в Турция. Цената им обаче бе непосилна за семейството.

След като се разбра диагнозата на Стилиян, стотици негови връстници, техните родители, наставници и педагози откликнаха с най-различни инициативи в помощ на семейството му, започнало незабавна борба със заболяването.

В кампанията за набиране на средства активно се включи главният мениджър на „Развитие“ Александър Александров, дарявайки голяма сума за лечението и активно участвайки в различни инициативи, подкрепящи Стилиян.

Последната бе благотворителен търг на фондация „Играй с Развитие“ за ретро автомобил играчка, който бе спечелен от Александров.

Стилиян гостува на „Развитие“ заедно със семейството си, за да получи подаръка, картичка със специално пожелание и пари, събрани през последния месец от сътрудниците в корпорацията.

„Очаквам те на баскетболното игрище след оздравяването. Ще си говорим за спорт, а не за болести“, обърна се Александров към новия си приятел.

Той покани момчето на уникалното шоу „Нощ на звездите“, което фондация „Енчо Керязов“ прави за талантливи български деца в столичната зала „Арена Армеец“.

Тази година „Играй с Развитие“ е партньор на проявата, като е закупила две ВИП маси, на една от които ще седят деца спортисти – звездите на „Развитие“.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев