Община Сливен

Всички пътища на територията на Сливенска област са проходими при зимни условия

------------------------------------
15.01.2018 / 14:51

Всички пътища от републиканската пътна мрежа на територията на Сливенска област са проходими при зимни условия. По данни на Областното пътно управление, сливенският участък от автомагистрала „Тракия“ е обработен с химични вещества преди започналия в сутрешните часове снеговалеж. Опесъчени са главните пътища и пътните възли. Към 12 ч. на 15 януари по трасето Сливен-Бяла-Стара река започнаха работа два трактора и два автомобила за опесъчаване. Предстои да бъде обработен Ичеренския път.

 

В началото на работния ден станаха две леки пътно-транспортни произшествия на главния път Сливен-Ямбол, в района на с.Крушаре. Пострадали хора няма. Движението не е преустановявано. В района на пътния възел „Ямболска детелина“ закъсаха два ТИР-а. Оказана им е помощ, в този район също не се е наложило ограничение на движението. По главния път „Петолъчката“-Котел не са регистрирани произшествия заради зимната обстановка. Един ТИР е спрял принудително в местността Конак тарлъ, а други няколко – на паркинг до с.Мокрен. От АПИ напомниха, че Котленският проход е затворен за движение на автомобили над 12 тона. В сила е и забраната за движение на автомобили над 10 тона по пътя Сливен-Стара река и по пътя Твърдица-Елена. В планинските райони на Сливенска област е натрупала снежна покривка до 10 см, в някои участъци – и повече. Движението на моторни превозни средства трябва да става според изискванията при зимни условия и съблюдаване на наложените ограничения за товарните автомобили.

 

През територията на Сливенска област минават 45 км от автомагистрала „Тракия“, чиято зимна поддръжка е възложена от АПИ на ДЗЗД „Магистрали 2014“-София. Републиканската пътна мрежа в Сливенска област включва 549 км пътища от І, ІІ и ІІІ клас и пътни възли.

 

Сигнали за нередности и възникнали проблеми, свързани със зимната обстановка и движението на автомобилите, гражданите могат да подават на тел.112 или на дежурния в Областното пътно управление на тел.0882 29 22 01.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев