Община Сливен

На 16 януари на сцената на сливенския театър - моноспектакълът "Семьон"

...
15.01.2018 / 12:33

На 16 януари,от 19 часа, в камерната зала на ДТ „Стефан Киров” в гр. Сливен любителите на театралното изкуство ще имат възможността да гледат моноспектакъла „Семьон” по разказите „Семьон” и „Осминка” от Андрей Платонов. Моноспектакълът е на Димитър Марков. Режисьор- Ивайло Гандев.

Разказването на истории не е проста работа. Слушането им още по-малко. Времето е друго. Ние сме други. Затворени и самодостатъчни. На топло, но не и топли. Присмиващи се, но не и усмихнати. На какво сме склонни за да спасим човешки живот? Живот, който в днешно време наистина няма стойност. А казват, че човешкият живот е безценен!?

Нашата история... Две истории на Андрей Платонов, от близкото минало или вече толкова далечно , че ако се биха случили днес- в наши дни-бихме ги отминали с бърз поглед , срещайки ги в интернет, вестници , телевизия...

Нашата история за... Едно дете? Една майка? Един мъж? - останал завинаги на седем. Един човек себеотрекъл се в името на новородено човешко същество. И преповтарящ до болезненост историята белязала съществуването му... А може би и нашето...

Нашата история е за грижата, жертвоготовността, мизерията, болката, страданието, усмивката, любовта и желанието да се живее... да се живее в името на друг... на новия Живот!

 

За повече информация посетете сайта на Драматичен театър "Стефан Киров":

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев