Община Сливен

Делян Добрев ще съди Елена Йончева за набеждаване

------------------------------------
13.01.2018 / 07:52

Депутатът от ГЕРБ и председател на енергийната комисия Делян Добрев обеща да съди колежката си от левицата Елена Йончева за набеждаване.

Той обяви намерението си пред медиите в парламента след като преди това на брифинг в НС Йончева съобщи, че внася в прокуратурата документи за спечелени обществени поръчки за над 50 млн. лв. от фирми, свързани помежду си, в които, според информацията й, участвал и зетят на Добрев.

Не исках да я уплаша, според юристи внесените документи в прокуратурата вече означават, че г-жа Йончева иска да ме набеди и за опит за набеждаване може и трябва да носи наказателна отговорност, обясни той защо досега не се е обърнал към съда.

Сигурен съм, подчерта Делян Добрев, "че след края на тази история, защото тя сега започва, ще съдим всички ние заедно и ще получим доказателства за морала на г-жа Йончева".

Фирмите може да са свързани помежду си, но аз не съм свързано лице с тях, не съм кмет на Хасково, не съм възложител по смисъла на закона, за да имам конфликт на интереси с когото и да било и с поръчките, които някой печели, декларира още той.

И отбеляза, че една от фирмите, за които Елена Йончева е изнесла информация, е печелила най-много поръчки в община Смолян, когато Дора Янкова от БСП е била кмет. Пак по думите му последните 10 от общо 11 поръчки са спечелени от този кръг фирми шест месеца след като ГЕРБ е излязъл от община Хасково и е поискал оставката на кмета.

Милионите бяха 100, станаха 50, след няколко месеца ще се окаже, че са нула, само че тогава няма да видите нито г-жа Йончева на тази трибуна, нито целия подкрепящ отбор, който беше зад нея, коментира в допълнение Добрев.

Той отрече и офшорки да са превеждали пари за фирми на родителите му, както твърдят от БСП.

Инвестицията, за която говори Елена Йончева, била направена с кредит от юридическо лице в България.

 

Подадената и отхвърлена оставка създава прецедент, така Добрев отговори на колежката си - социалистка защо е оттеглил оставката си в края на миналата година. Той уточни, че решението на КС няма ретроактивна, по думите му, сила и важи за случаи занапред. "БТА"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев