Община Сливен

Проведе се публично обсъждане на Проекта за бюджет на Община Нова Загора за 2018 година

------------------------------------
11.01.2018 / 18:57

На 11 януари в Общинска администрация се проведе публично обсъждане на Проекта за бюджет на Община Нова Загора за 2018 г. На обсъждането присъстваха: кметът на община Нова Загора Николай Грозев, председателят на Общински съвет - Нова Загора Георги Николов, заместник–кметовете Маргарит Тодоров, Светла Стоянова и Ивайло Енев, Мария Стефанова – Секретар на Община Нова Загора, Иванка Михова - директор Дирекция „Финансова и административна дейност”, общински съветници, началници на отдели и други.

Началото на разглеждането на бюджета бе поставено от г-н Николай Грозев, който заяви, че публичното обсъждане на проекта на бюджет е съществена част от бюджетната процедура и има за цел да ангажира местната общност за съставянето, приемането и изпълнението му. Той подчерта, че най-важно за него е доброто финансово икономическо състояние на Общината и дава възможност за разработването на реалистичен бюджет. Всичко това е благодарение на добрата работа и екипа на Общинска администрация и подкрепата на Общински съвет - Нова Загора.

Директор Дирекция „Финансова и административна дейност” - Иванка Михова представи проекта на бюджет за 2018 г., като подчерта, че той е съобразен с фискалните правила и ограничения, определяни от Закона за публичните финанси и е в размер на 30 812 770 лв. Разработен е със съдействието на кметовете на населените места, ръководителите на второстепенни разпоредители с бюджет и ръководителите на бюджетни звена към Общинска администрация.

Накрая на срещата кметът Николай Грозев изрази надежда, че така заложеният бюджет ще може да задоволи многообразието от потребности и очаквания на гражданите на общината и ще гарантира запазване и подобряване на общинските услуги и условията на живот в община Нова Загора.

Градоначалникът заяви, че през последните години Общинското ръководство води разумна финансова политика с цел повишаване стандарта на живот чрез съвременна инфраструктура, привлекателна жизнена среда, като същевременно се спазва финансовата дисциплина и целесъобразно се използват ресурсите.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев