Община Сливен

Поздрав на кмета на община Нова Загора Николай Грозев по повод 6 януари - Йордановден

------------------------------------
06.01.2018 / 10:42

Уважаеми съграждани, приемете моите най-сърдечни благопожелания по случай един от най-почитаните християнски празници - 6 януари - деня, в който Йоан Кръстител кръщава в река Йордан Иисус Христос.

След тайнството на Богоявление, хората видели с очите си християнското триединство на Отец (гласа), Дух (гълъба, кацнал на рамото на Христос) и Син (земния човек) и започнали да вярват, затова денят се нарича още Богоявление. Според старите твърдения нощта преди Богоявление е една от най-магичните.

Точно в полунощ небето се отваря и ако човек си пожелае нещо, то се сбъдва. Затова нека да си пожелаем да бъдем живи и здрави, Бог да ни помилва и закриля, да чуе молитвите ни и да ни помага във всички начинания.

Да бъдем християни в делата си! Да отворим очите и сърцата си - не само за зримото, а за духовното. Да осъзнаем, че вярата в доброто е тази, която ни крепи и да продължим смело по пътя си, посрещайки всеки нов ден като ново чудо.

На всички празнуващи Йордановден пожелавам крепко здраве, сили и увереност. Да пазят и ценят нашите вековни традиции и да бъдат пример на поколенията след тях!

Честит празник!

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев