Община Сливен

Ето какво свършиха „Бързи и яростни“ през последния месец на 2017 г.

.........................................................
03.01.2018 / 10:41

Във фейсбук горският надзирател Юсеин Шакиров е публикувал информация за свършеното от „Бързи и яростни“ през м. декември:

Задържаните с протоколи превозни средства и дървесина през последния месец на годината са един ТИР, два товарни автомобила, два товарни буса, една лека кола и 93 кубика дърва за огрев без необходимите документи. Съставени са още общо 22 акта за различни нарушения по Закон за горите и др. Прекратени бяха договорите за две концесии на стойност близо 200 хил. лв. По този и други поводи бяхме заплашвани неведнаж, че ще изгубим работата си и че ще бъдем съдени. Нещо повече, нарушителите водеха със себе си своя телевизия и демонстрираха, че са недосегаеми и с много пари.

Задържахме с незаконна дървесина и наш служител, за което ни сигнализираха граждани. Благодарим им, че имаха смелостта да го направят.

В 2 ДГС-та констатирахме липси на 270 кубика дървесина. В друго ДС засякохме и други нарушения.

В края на месеца бяхме командировани в Родопите и констатирахме тежки нарушения, като съставихме КП, но в същото време бяхме саботирани от наши колеги и служители на МВР. Всичко сме описали в доклада си до Министъра на МЗХ, както и до нашия директор. В сайтовете, медиите и по радиото бяха пуснати неистини, но след като се запознаха със случая, премахнаха записа. Нима е възможно да тръгнем на проверка без заповед? Ако беше вярно, досега да бяхме дадени на прокурор. От 18 години градим авторитет и няма как да оставим той да бъде затрит. Имаме самочувствие на съвестни и безкомпромисни защитници на нашата уникална фауна и природа.

Честита Нова година! Нека и през 2018-та споделим общите отговорности за опазването на природните ценности!

 

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев