Община Сливен

Плевнелиев: 10 800 от ДС влияят още на дневния ред на България

.........................................................
28.12.2017 / 09:08

10 800 са агентите на бившата ДС на работа в държавните институции и в момента, те са навсякъде около нас и формират дневния ред на България. Това предупреди президентът Росен Плевнелиев (2012 - 2017) по време на втората годишна среща на “Милениум Клуб България” - организацията на младите българи, родени след 1 януари 1981 г., които са се реализирали по света и у нас, пише 24часа.

 

По думите му преходът в България още не е приключил, защото обществото все още е разделено за равносметката от социализма. "Много искам преходът да свърши и да постигнем съгласие в обществото, че това е така", заяви президентът.

"За да свърши преходът обаче, трябва така да напишем историята, че тя да остане за следващите поколения и да гледаме напред, в 21-и век, по друг начин. Днес в обществото има разделение, което не е преодоляно. Много българи вярват, че по време на социализма е било сигурно, спокойно, а други смятат, че е имало диктат на комунистическия режим и на тайните служби, съществували са лагери и т. н.", каза Плевнелиев и допълни, че "истината няма да излезе, докато не се обработят досиетата".

 

По думите му "много бивши социалистически страни сложиха социализма в музея, но ние и това не направихме".

 

"Помогнете вие, младите, за да обединим обществото и да направим един музей на 20 век, в който да разкажем истината такава, каквато е била. Водих битка по време на моя мандат досиетата да отидат там, където трябва да бъдат. Докато досиетата не са обработени, не можем да знаем цялата истина. 10 800 души са в момента бившите сътрудници на бившата ДС, които работят в институциите в България. Ето, купувам си книга за 100-те най-значими личности на България и на корицата е Тодор Живков", добави Росен Плевнелиев. "Фактор"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев