Община Сливен

С празничен концерт-спектакъл „Зима в гората“ завърши годината за Центъра за подкрепа за личностно развитие в Котел

.........................................................
22.12.2017 / 11:01

С празничен концерт-спектакъл „Зима в гората“ завърши годината за групите и съставите към Центъра за подкрепа за личностно развитие – Котел. В съвместната концертна програма на ЦПЛР – Котел и НЧ „Съгласие – Напредък 1870“, участие взеха 128 деца. Специални гости на събитието бяха инструменталната група от идиофонни инструменти към СУ „Георги Ст. Раковски“ – Котел и фолклорната група към ОУ „Кап. П. Пармаков“, с. Градец.

 

„Искам да изкажа огромна благодарност към висичи деца, които положиха толкова усърдие и старание по време на репетициите ни през годината. Изпращаме наситената с участия и културни събития 2017-та година, за да можем догодина да осъществим още по-интересни и разнообразни начинания през новият творчески сезон“, каза директорът на ЦПЛР – Котел, Красимира Софенкова.

 

„Светлината на големия християнски празник – Рождество Христово, е своеобразен преход между това, което е вече в историята и онова, което предстои“, посочи още тя и допълни, че екипната работа на съставите и техните ръководители е в основата на успехите на детско-юношеските състави в цялата община.

 

От ЦПЛР – Котел припомниха, че тази година, групите и съставите им са имали участия в празнични програми и културни прояви из цяла България. Фолклорната група „Цветна дъга“ и танцовия състав „Изворче“, са били неизменна част и от културния календар на община Котел. Също така те са взели участие и в фестивалите за детско творчество на градовете София, Перник, Нова Загора, Несебър, Лясковец и други, като са се върнали с призови отличия.

 

Директорката на ЦПЛР – Котел подчерта, че тази година Центъра е успял да обхване широк кръг деца от различни възрастови групи и изрази надежда, че обединените усилия на всички и през 2018-та година ще са за едно по-добро „утре“ за децата от община Котел.

Още снимки от новината

.........................................................
.........................................................
.........................................................

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев