Община Сливен

Проведе се 34-то заседание на Общински съвет - Нова Загора

------------------------------------
21.12.2017 / 15:44

На 21 декември се проведе 34-то заседание на местните парламентаристи, което бе открито от председателя на Общински съвет - Нова Загора - Георги Николов. В първоначалния дневен ред бяха предвидени 11 точки, към които бяха добавени още 4. Най-сериозно внимание предизвика информацията относно превантивни мерки за намаляване и недопускане на инциденти от криминално естество на територията на община Нова Загора.

Тя бе предоставена от старши комисар Димитър Величков – директор на Областна дирекция на МВР – Сливен. Той увери присъстващите, че предстои назначаването на 13 служители в областта, като се очаква значителен брой от тях да бъдат в Районно управление „Полиция” – Нова Загора. Комисар Величков отговори изчерпателно и компетентно на всички зададени въпроси от общинските съветници, като подчерта, че въпреки намаления числен състав, органите на реда успяват да поддържат сравнително добра разкриваемост на извършените престъпления (56% за настоящата година).

Кметът на общината Николай Грозев и председателят на Общински съвет - Нова Загора Георги Николов благодариха от името на всички общински съветници на комисар Величков, като изразиха своята удовлетвореност от предоставената информация. На заседанието се прие решение за стартиране на процедура за промяна на Герба на Община Нова Загора. В неговия край всички общински съветници си пожелаха здраве, разбирателство и толерантност и през новата 2018 година.

След изчерпване на дневния ред и предоставената възможност за питания, обръщения и декларации, председателят на ОбС - Нова Загора Георги Николов закри заседанието.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев