Община Сливен

Специализирани полицейски акции в Нова Загора през тази седмица. Разкрити са две престъпления, съставени са актове и фишове

.........................................................
21.12.2017 / 10:43

Полицията в Нова Загора проведе две специализирани операции в началото на тази седмица. На 19 декември са извършени проверки в районите на учебни заведения с цел противодействие на престъпленията, свързани с разпространението и употребата на наркотични вещества. Проведени са срещи с директорите на училища и детски градини на територията на община Нова Загора.

Извършени са проверки в търговски обекти, питейни и увеселителни заведения в близост до училищата, проверени са лица, склонни към извършване на противоправни деяния. Не са констатирани престъпления по линия „наркотици“.

Съставени са актове и фишове за нарушаване на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи.

На 20 декември полицейски служители на РУ-Нова Загора са проверили 68 лица и 31 превозни средства в хода на операция по противодействие на конвенционалната престъпност.

Разкрити са две престъпления, свързани с незаконна сеч на дърва от горски фонд и една кражба на покъщнина от частен имот в град Нова Загора. Констатирани са 14 нарушения на ЗДвП, ЗБЛД и Наредбата на общината.

Операциите с цел задържане на лица, занимаващи се с разпространение на наркотични вещества, и противодействието на посегателствата върху имуществото на гражданите на територията на РУ-Нова Загора продължават.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев