Община Сливен

Призът "Личност на 2017 г." на Нова Загора получи земеделският производител Даниел Дунев

.........................................................
20.12.2017 / 10:32

И тази година на традиционната бляскава церемония „Личност на 2017” бяха отличени в няколко категории тези, които със своите креативни идеи, новаторско мислене, упорит труд, милосърдие и доброта участват най-активно в обществения живот на общината и допринасят за нейното развитие.

Културната проява, организирана от Община Нова Загора, съвместно с местни медии, бизнес, културни и социални институции, беше уважена от народния представител в 44-то Народно събрание Галя Захариева и председателя на Общински съвет - Нова Загора Георги Николов. Кметът Николай Грозев, домакин на вечерта, посрещна официалните гости на церемонията, сред които общински съветници, културни и обществени деятели и др.

В днешните трудни времена едно от най-важните качества на съвременната личност е добротата. Хората казват, че тя е: „Да правим дребни неща от обич един към друг, като да помогнеш на някого или просто да кажеш добра дума… Не е важно колко даваме, а колко обич влагаме в даването..”

А хора с добри сърца не липсват и в Нова Загора. През изминалата година те осъществиха редица инициативи, с които доказаха, че имат благородни души и следват устремено своите идеали.

Заместник-кметът Ивайло Енев обяви тазгодишния носител на приз „Добро сърце” и връчи наградата. Отличието получи отдадената на призванието си да прави добро, работещата за превръщането на дарителството в ежедневие млада новозагорка Деница Станчева.

За шеста поредна година Община Нова Загора връчи приз в категория „Журналист на годината”. Носителят на престижното звание е съзнателна и отговорна личност, която с енергия, увереност и ентусиазъм безпристрастно и коректно анализира и отразява наболелите проблеми в обществото - Станислава Кръстева от ТВ „Яница”.

Тя получи своята награда от народния представител в 44-то Народно събрание Галя Захариева.

За Община Нова Загора изтичащата година беше година на инвестиции в инфраструктурата, не само на общината, но и в малките населени места. Множеството успешно реализирани проекти обновиха и модернизираха визията на родното ни място, повишавайки качеството на живот. Основните критерии при избора на победител в категория „Обект на 2017 година” бяха качественото строителство, разположението на обекта, хармонията с градската среда и ползата на обществото.

Тази година с авторитетния приз беше отличена обновената сграда на РУ „Полиция” - Нова Загора. Заместик-кметът на Община Нова Загора Маргарит Тодоров имаше удоволствието да връчи престижния плакет на главен инспектор Стефан Борисов – началник на Районно управление „Полиция” – гр. Нова Загора.

За да отбележат успешните бизнес практики и предприемаческия дух, беше отличена и компанията, реализирала мащабни проекти на територията на общината. За най-успешен бизнес партньор беше избрана „СК Билдинг” АД, компанията успешно обновила Професионалната гимназия по селско стопанство и бл. №13 в ж.к. „Загоре”. В края на вечерта настъпи и най-дългоочакваният момент – обявяването на „Личността на 2017”.

Преди да връчи отличието, кметът на община Нова Загора Николай Грозев се обърна към присъстващите като обобщи случилото се в общината през изтичащата година и благодари на всички, допринесли за превръщането й във все по-красиво и добро място за живеене.

Градоначалникът имаше честта да обяви наградата за човека, който не е постоянно в светлините на прожектора, но е спечелил признателността и доверието на спортната общност в града, издигайки авторитета на родното ни място със своето усърдие и упорит труд.

Призът „Личност на 2017 година” получи земеделският производител, председател и спонсор на Футболен клуб „Загорец” Даниел Дунев. Вечерта продължи с пожелания за светли коледни и новогодишни празници, музика и много настроение.

Още снимки от новината

.........................................................
.........................................................

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев