Община Сливен

Официално откриване на обновената сграда на полицията в Нова Загора... Цветан Цветанов за българското европредседателство

------------------------------------
19.12.2017 / 13:45

Сградата на Районното управление на МВР в Нова Загора бе изцяло обновена по европейски проект на община Нова Загора. Областният управител Чавдар Божурски бе гост на официалното откриване на обекта от 11 ч. на 19 декември.

Проектът е по ОП "Региони в растеж". Строителните дейности са в размер на 336 076,08 лева, като безвъзмездната финансова помощ е 325 748,29 лева. Община Нова Загора участва със собствени средства в размер на 10 327,79 лева. Направена е хидро- и топлоизолация на обекта, подменена е дограмата, извършени са и други подобрения. Кметът на Нова Загора Николай Грозев честити на служителите на реда новата придобивка.

Гости на официалното откриване бяха още зам.председателят на партия ГЕРБ Цветан Цветанов, зам.министърът на МРРБ Деница Николова, зам.министърът на МВР Красимир Ципов, депутатът от ГЕРБ Галя Захариева, директорът на ОД на МВР-Сливен ст.комисар Димитър Величков, началникът на РУ на МВР-Нова Загора Стефан Борисов.

Предстои основен ремонт и на сградата на пожарната в Нова Загора. Той ще бъде финансирано по същия европейски проект на общината, като средствата ще възлизат на около 200 хил.лева. Сградата на пожарната, подобно на тази на полицията, също не е виждала ремонти от повече от 30 години насам.

 

Българското председателство ще е успешно, това заяви зам.председателят на партия ГЕРБ Цветан Цветанов в Нова Загора. По думите му, всички институции, местната власт и са работили активно.

„Аз съм убеден, че не само сме готови, но това ще бъде и едно успешно председателство, защото ние бяхме ентусиазирани и всички институции активно изпълняваха ангажиментите, които имаха за подготовката към него“ , каза още Цветанов и допълни, че доказателство за това е и усилената работа, която ще се води по шесте важни теми, набелязани за българското председателство.

Това са и Западните Балкани, и кохезионната политика, дигиталната свързаност. Цветанов подчерта ,че по време на нашето председателство страната ни има уникалния шанс да очертае европейската перспектива на Западните Балкани като за първи път ще се работи в условията на съвпадение на интересите и на Европейския съюз и на САЩ, като наш стратегически партньор. „Когато има нещо добро за държавата ни, трябва да бъдем обединени, и това ще донесе политически дивидент на държавата ни като един важен фактор в региона“, подчерта заместник-председателят на ПП ГЕРБ.

Цветанов допълни, че политическото противопоставяне е вредно, защото ще попречи на България да се възползва от възможностите, които ни дава председателството.

По повод отношенията с коалиционните партньори, Цветан Цветанов заяви, че се преекспонира наличието на конфликт. „В една коалиция винаги има различни мнение, но не бива да се смята, че това може да доведе до разпад на коалицията“, категоричен бе зам.-председателят на ГЕРБ.

„България има един единствен път – европейският и днешното правителство се движи именно в тази посока. През тази година успяхме да реализираме ключовия договор с Македония, а през следващата се надяваме да успеем и с развитието на транспортните коридори, които да успеят да реализират тази свързаност на Западните Балкани, икономическия растеж и другите приоритети, които сме набелязали “, заяви Цветанов.

Заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов откри обновената сграда на РУ Полиция-Нова Загора.

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев