Община Сливен

В МБАЛ "Д-р Иван Селимински" се проведе извънредна лекция на тема “ Първи мерки при натравяния и остри алергични реакции"

.........................................................
19.12.2017 / 11:14

Днешните родителите знаят, че наред с личната отговорност за себе си и своите потребности, носят и много по-голяма отговорност за развитието и благоденствието на децата си. Целта на Здравно-консултативния център Майчино и детско здраве е да даде правилната здравна информираност по редица въпроси възникващи при отглеждането на децата.

 

На лекцията д-р Василев – отделение по Анестезиология и интензивно лечение отговори на следните въпроси:

- Какви са симптомите при хранително отравяне?

- Какви мерки могат да бъдат взети в къщи при слаби натравяния?

- Кога да се потърси помощ от специалист, ако не настъпи подобрение?

- Каква е разликата при леки, средни и силни натравяния и кога трябва да се потърси незабавно Бърза помощ?

- Какво е остра интоксикация? Интензивна реанимационна терапия?

- С какво се характеризира леката алергична реакция? Какви мерки се предприемат от родителя преди и по време на консултация с личния лекар, оставяйки близо до детето и наблюдавайки състоянието му?

- Какви са симптомите при тежка алергична реакция /Анафилактичен шок/? Колко ценна е всяка минута? След назабавно обаждане на телефон 112, какви са следващите мерки, които трябва да се предприемат?

 

Майките задаваха безброй въпроси относно конкретни ситуации, с които са се сблъсквали отглеждайки своите деца. В края на лекцията заявиха, че се чувстват по-спокойни и уверени , вече знаят, че основните мерки са прости и лесни за използване, нужна е само точна информираност.

 

Следващата лекция е на 09.01.2018г в Голямата зала на Областната болница от 11 часа. Темата е „Хранене от 0 до 3 годишна възраст”.

Лектор: Педиатър Росица Райнова „Отделение по Детски болести” към МБАЛ „Д-р Иван Селимински” АД Сливен

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев